Resepi Paru Goreng Berlada

Resepi Paru Goreng Berlada. Paru dibersihkan & rebus dengan air secukupnya hingga masak. 50 ml air asam jawa.

Sometimes things doesnt happen the way we want Paru
Sometimes things doesnt happen the way we want Paru from mama-hawa-nani.blogspot.com

Peringkat pertama, kena goreng paru dan peringkat kedua sambalnya pula. Sedap masak ladanya sebab ada rasa ikan bilis tu. Tapi che mat ok aje makan cuma sekali2 bukan selalu.

Nak masak berlada ni ada dua peringkat. Kemudian dihiris nipis dan diperap dengan kicap pekat, lada hitam, dan air rebusan paru. Paru goreng berlado memang antara lauk kegemaran saya.

Resepi paru goreng berlada siapa peminat paru goreng berlado. Hahaha lagi pulak memasaknya sangat mudah. Resepi masakan paru goreng berlada yang lazat.

Hasilnya Satu Kuali Garing, Satu Kuali Hangus!


Sejukkan dan apabila dah sejuk barulah masukkan kepingan paru yang digoreng rangup tadi ke dalam tumisan cili itu tadi. Tak kisahla lada merah, lada hijau semua dya sebat makan. Cara goreng paru berlada kering, sedap dan garing.

Paru Goreng Berlado Satu Menu Yang Amat Muda Dimasak Dan Sedap Dimakan Bersama Nasi, Atau Begitu Sahaja.


Memang suka sangat makan paru berlada ni tapi tak suka jika paru yang digoreng tidak garing. Terasa rangup tapi kenyal dan sedap. Tumbuk ketumbar,kunyit hidup, bawang putih dan juga garam.

Tumis Berasingan Bahan Ramuan Paru Goreng Berlada Sehingga Hampir Kering.


Saya nak story macam mana nak bersihkan paru. Mula mula kena cuci bersih dulu. Eyza tak suka banyak sangat bahan.

Berikut Adalah Langkah Yang Betul Untuk Dapatkan Tekstur Paru Goreng Yang Sedap.


Bagaikan keropok ikan rangup dimakan bersama sos. Memang sedap bila paru tu kita masak berlada. Resepi mudah masak paru goreng berlada.

Resepi Paru Goreng Berlada Siapa Peminat Paru Goreng Berlado.


Seeloknya cuci dengan limau supaya dapat hilangkan bau hanyir. Actually kak bell memang tak pernah masak paru ni. Paru direbus bersama halia sehingga masak.

LihatTutupKomentar

ads1

close