Resepi Mi Kolok

Resepi Mi Kolok. 1 sudu teh serbuk lada hitam. I lebih suka makan yg di hidangkan dgn non fat beef.

Resepi Mi Kolok Goreng cepat dan ringkas YouTube
Resepi Mi Kolok Goreng cepat dan ringkas YouTube from www.youtube.com

Resepi ini berdasarkan mi tomato yang dihidangkan di gerai kegemaran glenn. So, asa elemen basah basah kering sikit. Sila lihat gambar di bawah untuk rujukan.

200 g pes atau perencah laksa; 4 sm kulit kayu manis; 2 sudu besar kicap hitam.

Angkat ayam dan toskan, air rebusan tadi tu simpan untuk buat sup. 1 sudu besar perencah sup. Mee kolok sarawak banyak guna bawang putih.

1 Sudu Teh Serbuk Lada Hitam.


Rebus ayam 5 ketul bersama air. Cara buat perencah laksa sarawak : Tapi bila di hidangkan guna bahagian lemak,eii so fatttt la.

Lepas Buy Sume Bahan At Market Bonda Semak Cara Cara Membuat Resepi Mee Kolok Cina Sedap Ni.


200 g pes atau perencah laksa; Resepi mee kolok sarawak terbaik. 1 sudu makan ,minyak bawang.

2 Sudu Besar Kicap Hitam.


Ini rupa mee kolok @ mee kolo yang tenn bawa dari sarawak. 4 sudu makan minyak masak. Resepi mi kolok mee kolok sarawak resepi orang bujang.

1 Sudu Makan Kicap Cair.


Resepi ini saya dapatkan daripada salah sorang tauke kolomee ya. Mi kolok (mi kolo), mi kering atau mi rangkai (perkataan iban yang bererti kering) merupakan sejenis mi yang amat terkenal di negeri sarawak. Ikut sahaja resipi dan cara penyediaannya yang telah.

5 Sudu Teh Kicap Manis.


Sedikit hirisan daging/ayam (yg sudah direbus) Mi kolok paling popular dan hit dari sarawak ni resipi menjilat jari. Sila lihat gambar di bawah untuk rujukan.

LihatTutupKomentar

ads1

close