Resepi Cucur Kembung Yis

Resepi Cucur Kembung Yis. Bila gunakan yis ni cucur akan naik kembong, rangup dan ringan. Waktu cuti ni lah berkesempatan nak sediakan breakfast untuk diri sendiri dan anak anak.

Resipi Roti Puri Paling Mudah. Tak Perlu Guna Yis Tetap
Resipi Roti Puri Paling Mudah. Tak Perlu Guna Yis Tetap from keluarga.my

Hasilnya bila gunakan tepung yang sikit pun boleh dapat cucur yang banyak. Selain itu, cucur kembung manis amat mengenyangkan, sesuai untuk pencuci mulut dan kudapan minum petang. Ini yang membuatkan saya nak mencuba.

Tak pakai telur, tak pakai baking soda semua tu. Jom saya kongsikan cara buat cucur labu manis dan special ni. 2 cawan air panas mendidih ( masukkan sedikit demi sedikit) 1.

Waktu cuti ni lah berkesempatan nak sediakan breakfast untuk diri sendiri dan anak anak. Resepi yang mudah,cepat dan sedap sesuai untuk dijadikan snek sarapan pagi, minum petang dan bekalan anda ke pejabat dan sekolah. Confirm cucur anda kali ni menjadi.

Lembut Di Dalam, Rangup Di Luar.


Saya juga menyediakan sos cili pencicah untuk dimakan bersama cucur udang di sini. Kami nak kongsikan kepada ada semua cara yang sangat mudah untuk membuat cucur kembung lemak manis. Tiada sesiapa mampu menolak godaannya.

Sebelum Menggoreng Campurkan Dgn 1 S/T Garam.


Panaskan minyak dan jemputlah adunan tepung menggunakan hujung jari macam mak aku.barulah kuih jadi bolat. Campurkan serbuk yis tadi dengan sedikit air suam dalam cawan dan biarkan sekitar 5 minit dengan bekas tertutup. 1 paket tu mak aku cakap boleh guna 4,5 kali untuk buat cucur kembong.kalau buat sikit macam ni la.kalau buat sekilo tepung gina sepaket tu.

Rupanya Nak Buat Tu Mudah Sangat.


Campurkan yisgulasusu pekat dan sedikit air suam biarkan 10 minit yis akan berbuih masukkan campuran yis kedalam tepung tadi. Alhamdulillah, sedap dan secukup jer lembutnya. Sesuai dimakan samada sarapan atau makan petang.

200Gm Gula 1000 Gm Tepung Gandum 1/4 Tsp Garam 1 Biji Telur 1/3 Cawan Marjerin (Cairkan) 1 Tsp Ibu Roti/Yis 1 Tsp Soda Bicarbonat Air Secukupnya.


Anda boleh cuba resipi cucur udang istimewa mak tun yang dikongsi sendiri oleh anaknya iaitu chef aezach ar.resipi asli turun temurun. Goreng hingga garing dan kekuningan. Masukkan telur dan kemudian marjerin cair.

Kejadiannya Amat Bulat Cantik, Gebu Dan Rasanya Juga Amat Lazat.


Confirm cucur anda kali ni menjadi. Namun, itu sekadar pendapat mereka yang telah menyajikan sendiri dan buat eksperimen. Satukan tepung, soda bicarbonat, ibu roti, gula, garam dan telur.

LihatTutupKomentar

ads1

close