Resepi Roti Boyan

Resepi Roti Boyan. 1) i kg tepung gandum+1 cup minyak sapi ( or 2 tbsp minyak sapi+ 1/2 cup minyak) garam secukup nyer+air suam 1 tup kontena plastic.mix semu & uli hingga lembut. Resepi roti boyan singapore asli original lembut tradisional.

My Small Kitchen Roti Boyan (Bawean)
My Small Kitchen Roti Boyan (Bawean) from hazila.blogspot.com

Resepi roti boyan singapore asli original lembut tradisional. 1) ayak tepung dgn garam di dalam mangkuk besar. Dah siap bubuh inti, boleh frozen kan buat stok.

Lipat macam apam balik ni. The traditional snack has passed down for generations, it has been one of the favourite foods among the malay community and other races. Looking back and craving for it, i decided to recreate the fried bread at home.

Tepung,minyak dan garam di gaul rata,kemudian masukan air sedikit2 uli hingga lembut.dan ambil sedikit untuk bulat2kan buat sampai habis. Resepi roti boyan paling menarik. Dah tu di tos kan

Dah Siap Bubuh Inti, Boleh Frozen Kan Buat Stok.


Lain sikit dari murtabak, roti boyan ni mesti lah dimakan dengan cicah sambal ikan bilis ya. Tapi tak payh nak kelim2 ye. Tepung,minyak dan garam di gaul rata,kemudian masukan air sedikit2 uli hingga lembut.dan ambil sedikit untuk bulat2kan buat sampai habis.

Terkial2 Juga…Tk Tau Samada Nk Goreng Dengan Minyak Banyak Atau Goreng Dgn Sikit Minyak…, Tapi Dengan Pertolongan Teman2.


Hidangan ini boleh dimakan dengan sambal tumis. Roti boyan is a pancake bread made of dough composed of fat, egg, flour and water. Di hujung resepi ini, ibu saya ada memberi nasihat bagaimana memikat suami dengan masakan.

Roti Boyan Or Boyanese Bread Is Originated From The Boyanese Community.


Senang tak kotor tangan sebab ada lapik plastik roti ni. 2) cairkan minyak sapi & campurkan dgn minyak masakan. Just blend the above items in a blender until smooth.

Share To Twitter Share To Facebook Share To Pinterest.


Sebagai cadangan, daging cincang boleh ditambah dalam ubi. Begitu juga dengan intinya, dibahagikan kepada 4 bahagian. Roti bawean (boyan) kepada teman2….ini roti boyan (bawean).

Resepi Roti Boyan Menggunakan Roti Prata Sebagai Kulitnya.


Resepi ini menghasilkan 10 roti boyan. 1) ayak tepung ke dalam mangkuk besen yg besar. Kemudian, masukkan air sedikit sedikit dan uli hingga menjadi adunan yg lembut tapi jgn sampai lembik.

LihatTutupKomentar

ads1

close