Resepi Pepahat Masak Kam Heong

Resepi Pepahat Masak Kam Heong. Sedapnya ayam kam heong ni. Udang kering direndam didalam air lebih kurang 15 minit kemudian toskan & ditumbuk kasar.

P!NK YOUR HEART SINCE 2009 Kam Heong Chicken Ayam Kam Heong
P!NK YOUR HEART SINCE 2009 Kam Heong Chicken Ayam Kam Heong from seraiputih.blogspot.com

Boleh dikatakan tiap kali pergi mesti order. Hari ini saya nak share resepi udang kam heong special! Resepi sotong masak kam heong ini popular di restoran makanan cina.

1 sudu teh tepung jagung. 1 sudu teh minyak bijan. Satukan semua bahan, perap ayam dalam peti sejuk selama 30 minit.kemudian goreng hingga masak.ketepikan.

Namun ia lebih pekat dan lebih pedas berbanding dengan ayam masak kicap. Kalau makan di restoran, mahal juga. Kemudian masukkan lala, sos tiram dan sos soya.

Satukan Semua Bahan, Perap Ayam Dalam Peti Sejuk Selama 30 Minit.kemudian Goreng Hingga Masak.ketepikan.


Resepi kepah masak kam heong mudah dan sangat sedap! 2.tumis bawang besar, bawang putih, cili & daun kari hingga baik bau. Serious sedap, makan sampai licin pinggan!

Resepi Yang Saya Ingin Kongsikan Pada Hari Ini Adalah, Kepah Masak Kam Heong Yang Saya Jadikan Salah Satu Juadah Berbuka Bersama


3.masukan bancuhan rempah kari dan udang kering. Siput buluh @ pepahat masak kam heong. Kalau makan di restoran, mahal juga.

Namun Ia Lebih Pekat Dan Lebih Pedas Berbanding Dengan Ayam Masak Kicap.


Bahan untuk resepi ayam masak kam heong. Ayam masak kam heong, yang biasanya che nom makan kat restoran chinese muslim. Goreng sebentar sahaja dalam 1 minit, angkat dan toskan.

Udang Kering Direndam Didalam Air Lebih Kurang 15 Minit Kemudian Toskan & Ditumbuk Kasar.


Resepi ayam kam heong simple. Bersihkan, potong bulat dan perap dengan 2 hingga 3 sudu besar tepung jagung. Bahan yang unik di dalam resepi ini ialah serbuk kari ikan dan juga serai.

Resepi Ayam Kam Heong Ini Kalau Sekali Pandang Macam Ayam Masak Kicap Je Sebenarnya.


Berikut resipi memasak pepahat masak kam heong. Memang lazat walaupun cara memasaknya agak mudah. Bahan b (sos kam heong) 100g udang kering (rendam dulu 10 minit dan tos)tumbuk.

LihatTutupKomentar

ads1

close