Resepi Ikan Pari Goreng Kunyit. Setiap kali melihat asam pedas ikan pari, saya memang agak sukar untuk menolak. Tidak mengapa, berikut kami senaraikan 10 aneka resepi ikan pari untuk anda.

#7 hati ikan pari masak pengantin. Merangsang rasanya ikan dori sweet sour berkuah masam manis. Read more resepi asam pedas ikan pari simple tapi sedap.
Pastu edit situ sikit, sini sikit. Merangsang rasanya ikan dori sweet sour berkuah masam manis. Dalam kuali yang sama, ceduk keluar minyak hingga tinggal 3 camca besar.
#12 daging goreng kunyit imej via facebook. Ikan pari masak sambal cili. 1.garam kunyitkan ikan pari dan goreng.tumiskan bwg besar,bwg putih,halia dan cili merah hingga garing.
Ambil Ayam Bahagia… Resepi Asam Pedas Ikan Pari Simple Tapi Sedap
Kalau ada ikan pari untuk dimasak hari. Merangsang rasanya ikan dori sweet sour berkuah masam manis. 3 keping isi ikan merah digaul dengan garam &
Ikan Siakap Dioles Dengan Garam Kunyit Dan Tepung Jagung Sehingga Rata Dan Kemudian Digoreng.
Kemudian goreng hingga masak, tapi jangan sampai garing, kasi goreng lembap2 sahaja. Siapkan wajan utk menumis, kemudian tumis semua bumbu yg sudah dihaluskan kecuali asam jawa. Jangan ketat sangat, biar ada ruang selesa untuk ikan tu (konon).
Beberapa Batang Cili Padi [Terpulang Pada Anda Nak Berapa Pedas]*.
Kalau tidak masak asam pedas ikan pari mesti buat masak air asam kan. 4 ulas bawang putih *. Goreng hingga kuning keemasan, angkat dan toskan.
Jom Cuba Buat Pes Ikan Pari Bakar Yang Mudah Ni.
Masukkan serai dan bahan tumbuk tadi, goreng hingga wangi dan terbit minyak. Tetapi rasa ikan pari goreng berempah memang sedap. Lalu masukan potongan ikan pari, aduk2 dengan bumbunya baru tambahkan air secukupnya.
Ikan Pari Dipotong Pada Saiz Sederhana, Perap Dengan Jus Limau Nipis Selama 10 Minit, Cuci Bersih Dan Toskan.
Udang diperap dengan serbuk kunyit, serbuk jintan manis, dan serbuk pasti sedap knorr selama 1/2 jam. Kamu butuh 12 sdt jintan bubuk. Ikan patin, serbuk kunyit, garam, *bawang merah, *bawang putih, *halia, *halba campur, cili besar hijau/merah (belah dua jangan putus), cili padi (belah 2), bawang besar (belah 4), cuka makan, gula, bahan perasa.