Puding Jagung Berkuah. Masak di atas api sambil sentiasa dikacau hingga puding likat dan berkilat. Resepi puding jagung berkuah kastard / puding kastard, resepi puding roti bakar, resepi puding gula hangus, resepi puding trifle, resepi puding buih nur zueraisha qistina:.
Puding ini rasanya tidaklah manis. Masak di atas api sambil sentiasa dikacau hingga puding likat dan berkilat. Petang ni lepas balik keje boleh la buat dessert ni.
Katanya resepi dari makngah nya. 1 cawan tepung kastard 3 sudu besar tepung jagung 3/4 cawan gula 1 tin susu cair 1 tin jagung krim 2 1/2 cawan air. Masak di atas api sambil sentiasa dikacau hingga puding likat dan berkilat.
Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air. Makan hingga menjilat jari.mudah jer buatnya ikut resipi berikut. Sebaik sesudu dimasukkan kedalam mulut, masya’allah sungguh sedap.
Puding Kastad Jagung Berkuah From 2.Bp.blogspot.com Puding Kastard Jagung Ni Memang Kegemaran Saya Dari Dulu Lagi.
Lagi pulak, puding ni dah ada jagung, jadi saya rasa tak perlu lagi letak buah buahan koktail. Katanya resepi dari makngah nya. Orang malas je kate susah.haha.
Kastard Jagung Berkuah Family Ita Mmg Suka Makan Puding, And Ita Selalu Akan Buat Puding Ni Bila Ada Jamuan Ata Bila Tekak Ni Terasa Nak Makan.
1 tin susu cair 1 tin besar mix fruits cocktail 1 1/2 tin air masak. Szen sekeluarga kurang gemar puding tanpa kuah kecuali puding karamel. 4 sudu besar gula pasir.
1 Cawan Tepung Kastard 3 Sudu Besar Tepung Jagung 3/4 Cawan Gula 1 Tin Susu Cair 1 Tin Jagung Krim 2 1/2 Cawan Air.
Nak kongsi rasa puding ini. Puding jagung resepi / ida shaaban: 1 cawan tepung kastard 4 cawan air 1/2 cawan gula pasir bahan untuk kuah:
Semasa Pertama Kali Mencuba Puding Trifle Berkuah Ini Adalah Dijamuan Rumah Terbuka Hari Raya.
Tuang ke dalam bekas acuan atau pun loyang yang telah dibasahkan terlebih dahulu (supaya mudah untuk mengeluarkan puding itu nanti). Puding kastad jagung berkuah pepagi ni teringat pulak nak update resipi. Puding ini rasanya tidaklah manis.
1 Sudu Besar Tepung Jagung Air Masak.
Petang ni lepas balik keje boleh la buat dessert ni. Akan tetapi, kali ini kami bawakan keunikan didalam resepi kami ini dimana kami. Sebaik sesudu dimasukkan kedalam mulut, masya’allah sungguh sedap.