Resepi Mochi

Resepi Mochi. Kuih mochi merupakan kuih yang berasal dari jepun. Bahan bahan untuk membuat mochi ice cream.

Resepi Mochi mudah dan senang. YouTube
Resepi Mochi mudah dan senang. YouTube from www.youtube.com

Bahan bahan untuk membuat mochi ice cream. Memang best sangat menikmatinya bersama keluarga! Raja amanina [1, 2] 2.

Aduk dengan menggunakan tangan hingga adonan mochi tercampur rata. Ini resipi mudah mochi tradisi cina berintikan kacang tanah, lebih 14k perkongsian oleh netizen! 180 gram tepung terigu serbaguna.

Untuk membuat isian, masukkan selai kacang, gula, aduk hingga tercampur rata. 10 scope ice cream dua rasa atau sesuai selera. 5.tunggu sehingga sejuk dan disalut dengan tepung pulut secara nipis supaya tidak melekat dan ianya siap untuk di makan.

Mochi Adalah Kuih Jepun Yang Terbuat Dari Tepung Beras@Pulut, Tepung Ditumbuk Sehingga Lembut Dan Likat, Kemudian Dibentuk Menjadi Bulat.


Add some more water if it's too dry, 1 tbsp at a time. 2 sendok makan mentega tawar. Ramai rakyat malaysia yang menggemari kuih mochi ini kerana ia berwarna warni dan mempunyai inti yang manis.

Resepi Kuih Mochi Jepun Sedap Mudah.


20 gr tepung beras biasa. 2 sudu teh serbuk vanila. Kalau korang suka makanan jepun mesti korang familiar dengan mochi.

Aduk Dengan Menggunakan Tangan Hingga Adonan Mochi Tercampur Rata.


Namun tahu tak korang yang kuih ini sangat senang disediakan kerana ia diperbuat dari tepung pulutn yang memberikan tekstur kulit mochi berasa kenyal dan intinya boleh dipelbagaikan ikut cita rasa korang semua. Resipi kuih mochi yang sedap & mudah. 100 gram mentega tawar ( unsalted butter) 100 gram brown sugar.

Namanya Yang Unik Pastinya Semua Tahu Kuih Ini Makanan Jepun.


Semua bisa masak trans tv. 5.tunggu sehingga sejuk dan disalut dengan tepung pulut secara nipis supaya tidak melekat dan ianya siap untuk di makan. Santan 1 kotak kecil (200ml) air masak 1/2 cawan

Untuk Inti, Pemilik Resepi Letak Mentega Kacang (Peanut Butter).


4.masukkan mochi yang sudah berinti dan rebus sehingga ia terapung. Jadi, untuk lebih puas hati korang sebenarnya boleh menyediakan mochi ini sendiri. Kalau anda buat ianya tebal, biarkan lama sedikit direbus.

LihatTutupKomentar

ads1

close